Напитки домашнего приготовления
Автор: Нина Кравченко
Издатель: AT, «Обереги», 1991
ISBN: 5-8104-0001-9
Навигация: Напитки домашнего приготовления → Варенуха
Варенуха
Часть 1
[ Часть 1. Глава 1. ]
В давнину варенуха була улюбленим напоєм. Готують її так. Промиті яблука, вишні, груші і сливи кладуть в окремі посудини, заливають горілкою і настоюють 5–6 год. Потім все зливають в одну емальовану або керамічну посудину, додають туди мед, імбир, корицю, гвоздику, запашний перець, лавровий лист, накривають покришкою, замазують тістом, кладуть невеликий гніт і ставлять в піч або духовку на 10–12 год. при температурі 90-100° С. Після цього варенуху проціджують і подають як гарячою, так і холодною.
На 1 л горілки — 40 г сушених яблук, 40 г вишень, 25 г груш, 25 г слив, по 1 г імбиру, кориці і гвоздики, по 0, 5 г запашного перцю і лаврового листу, 250 г меду.
Навигация
О книге
Напитки домашнего приготовления
Беруть 4 кг будь-яких ягід, всипають в бутель,…
Достиглий терен насипають…
Беруть 50 г свіжого анісу, добре промивають…
В барилі з 50 л окропу обварюють 7 кг житніх…
З половини вишень виймають кісточки, а…
Прихоплені морозом ягоди горобини…
Два помаранчі обчищають від шкірки, нарізають…
В бутель з широкою шийкою…
Настоюють протягом 24 год. 6 ст. ложок меленої…
Насипають перебрані ягоди (малину,…
Беруть 1 л червоного столового…
На 2, 5 кг обчищених і…
Вишні пересипають в бутлі цукром з…
Змішують 12 л окропу з 1,…
Беруть 6 л води, 1, 5 кг меду, 1 яєчний білок,…
Всипають в бутель 2, 5 кг очищеного…
Перебирають стиглі суниці, насипають їх в…
1 кг журавлини розминають, заливають 5 л…
Расскажи о сайте: