Напитки домашнего приготовления
Автор: Нина Кравченко
Издатель: AT, «Обереги», 1991
ISBN: 5-8104-0001-9
Навигация: Напитки домашнего приготовления → Мед старосвітський
Мед старосвітський
Часть 1
[ Часть 1. Глава 33. ]
8 кг меду розмішують з 18 л води і кип'ятять на легкому вогні доти, поки не википить рідина до 9 л. Потім мед знімають з вогню, охолоджують, кладуть в нього намочену в пивних дріжджах половину батона, попередньо зрізавши скоринку, додають 1 чайну ложку хмелю і ставлять бродити. Якщо мед бродить погано, додають ще 1 ст. ложку дріжджів. Через годину після початку бродіння батон виймають, мед проціджують і вливають в міцне барило, куди кладуть зав'язаними в рідке полотно 4 г кардамону і 1, 5 г гвоздики. Барило після цього щільно забивають і ставлять на 12 днів у холодне місце (на лід, в льох). Потім мед розливають в пляшки, закорковують, осмолюють і зберігають в холодному місці. Пити мед можна через 2 місяці.
Навигация
О книге
Напитки домашнего приготовления
Беруть 50 г свіжого анісу,…
Всипають в бутель 2, 5 кг очищеного агрусу…
Насипають перебрані ягоди (малину,…
Два помаранчі обчищають від…
Перебирають стиглі суниці, насипають…
Вишні пересипають в бутлі…
Прихоплені морозом ягоди горобини всипають…
В барило місткістю 54 л насипають…
Засипають 3/4 бутля стиглими вишнями, половину…
На 2, 5 кг обчищених і нарізаних яблук…
Змішують 12 л окропу з 1, 5 л пива,…
Беруть 1 л червоного столового вина, 100 г рому…
Беруть 6 л води, 1, 5 кг меду, 1 яєчний…
Достиглий терен насипають в бутель і…
Листя чорної смородини перебирають, промивають…
Расскажи о сайте: