Напитки домашнего приготовления
Автор: Нина Кравченко
Издатель: AT, «Обереги», 1991
ISBN: 5-8104-0001-9
Навигация: Напитки домашнего приготовления → Мед київський
Часть 1
Беруть 3 кг кращого меду, добре розмішують з 6 л води, ставлять на плиту і варять 3 год. з моменту закипання. Після цього в посудину з медом кладуть 80 г хмелю, який треба зав'язати в мішечок з рідкого полотна разом з камінцем, щоб хміль не спливав. Мед з хмелем варять 1 год. і доливають посудину з медом окропом до попереднього рівня. Після доливання дають меду ще раз закипіти, знімають з вогню і накривають полотном. В теплому вигляді мед проціджують через рідке полотно в таку посудину, щоб 1/5 її об'єму залишалась незаповненою і ставлять в тепле місце з температурою 20–22 С. Через 3 тижні перевіряють, як мед бродить. Якщо мед вже перебродив, в нього вливають чайну заварку (1 чайна ложка чаю на 1 склянку окропу) і обережно проціджують. Мед розливають в пляшки, закорковують і п'ють не раніше, як через півроку. Чим довше стоїть мед, тим він смачніший.
Насипають перебрані ягоди (малину, вишні,…
Перебирають стиглі суниці, насипають їх…
З половини вишень виймають кісточки,…
В барилі з 50 л окропу…
1 кг журавлини розминають, заливають 5 л води,…
Листя чорної смородини перебирають, промивають…
Беруть 6 л води, 1, 5 кг…
Достиглий терен насипають в бутель і пересипають…
Беруть 4 кг будь-яких ягід, всипають в бутель,…
Всипають в бутель 2, 5 кг очищеного…
Вишні пересипають в бутлі цукром з розрахунку…
Засипають 3/4 бутля стиглими вишнями,…
Настоюють протягом 24 год. 6 ст. ложок меленої…
Беруть 1 л червоного столового…
Беруть 50 г свіжого анісу, добре…
В барило місткістю 54 л насипають по…
Настояти 5 г кориці, 10 г мускатного горіха,…
Два помаранчі обчищають від…
Расскажи о сайте: