Напитки домашнего приготовления
Автор: Нина Кравченко
Издатель: AT, «Обереги», 1991
ISBN: 5-8104-0001-9
Навигация: Напитки домашнего приготовления → Квас малиновий
Квас малиновий
Часть 1
[ Часть 1. Глава 41. ]
В барило кладуть 800 г житнього солоду, 2 кг малини, 400 г житніх сухарів, 1 кг цукру, 1 склянку розведених дріжджів (100 г сухих), заливають 27 л перевареної холодної води і ставлять в тепле місце на тиждень, а коли перебродить, барило виносять в холодне місце на 2 дні. Після цього рідину обережно зливають, а в гущу, що залишилась, наливають 3–4 л перевареної охолодженої води, розмішують, проціджують, зливають обидві рідини в казан або велику каструлю і варять на слабкому вогні 15 хв. весь час збираючи піну. Потім рідину проціджують крізь сито, охолоджують, розливають в міцні пляшки, закорковують, обв'язують шпагатом, осмолюють і зберігають в прохолодному місці.
Навигация
О книге
Напитки домашнего приготовления
Два помаранчі обчищають від шкірки,…
Листя чорної смородини перебирають,…
Настояти 5 г кориці, 10 г мускатного горіха,…
Беруть 50 г свіжого анісу, добре промивають…
З половини вишень виймають кісточки, а другу…
Беруть 6 л води, 1, 5 кг меду,…
Змішують 12 л окропу з 1, 5 л…
1 кг журавлини розминають, заливають…
Вишні пересипають в бутлі цукром з розрахунку…
В барилі з 50 л окропу обварюють 7 кг житніх…
Засипають 3/4 бутля стиглими вишнями,…
Настоюють протягом 24 год.…
Беруть 4 кг будь-яких ягід, всипають…
На 2, 5 кг обчищених і нарізаних…
Прихоплені морозом ягоди…
Беруть 1 л червоного столового вина,…
Перебирають стиглі суниці, насипають…
Расскажи о сайте: