Напитки домашнего приготовления
Автор: Нина Кравченко
Издатель: AT, «Обереги», 1991
ISBN: 5-8104-0001-9
Навигация: Напитки домашнего приготовления → Квас хлібний
Часть 1
Беруть 2 кг кислого чорного хліба, ріжуть на шматки і добре висушують його до рум'яного кольору. Одержані сухарі кладуть в невелику діжку, заливають 12 л окропу і залишають стояти 10–12 год. , потім проціджують. Окремо беруть 50 г дріжджів і 2 ст. ложки пшеничного борошна, розмішують в невеликій кількості настою з сухарів, ставлять в тепле місце і дають підійти. Заварюють 20 г м'яти, добре її прокип'ячують і всипають в неї 700 г цукру.
Як тільки дріжджі піднімуться, їх виливають в настій з сухарів, додають м'яту з цукром, добре вимішують, накривають серветкою і ставлять в тепле місце, поки не з'явиться зверху густа піна, яку старанно знімають, бо інакше квас буде дуже бродити в пляшках. Рідину обережно зливають крізь сито, накрите білим полотном, в якусь посудину, а потім розливають в пляшки, не наливаючи їх вщерть.
Пляшки закорковують і ставлять в холодне місце. Через 12 год. квас можна пити.
Настоюють протягом 24 год. 6 ст. ложок меленої…
Беруть 1 л червоного столового вина, 100 г…
Беруть 50 г свіжого анісу, добре промивають…
Засипають 3/4 бутля стиглими вишнями,…
Всипають в бутель 2, 5 кг очищеного агрусу…
Достиглий терен насипають в бутель і пересипають…
Беруть 6 л води, 1, 5 кг меду, 1 яєчний…
Беруть 4 кг будь-яких ягід, всипають в…
Настояти 5 г кориці, 10 г…
Насипають перебрані ягоди (малину, вишні,…
В бутель з широкою шийкою насипають…
На 2, 5 кг обчищених і нарізаних…
Перебирають стиглі суниці, насипають їх в емальовану…
В барилі з 50 л окропу обварюють 7 кг…
Листя чорної смородини перебирають,…
1 кг журавлини розминають, заливають 5…
В барило місткістю 54 л…
Расскажи о сайте: